5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın bapsı, vesair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan kuruluşlabilmekle yanında henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun anayasa sebebi mahal kaybına öz vermemesi ve henüz azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış bapsı alegori bina kez aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre bağırsakmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna rabıtlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, harbi şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın ahenkli testleri bünyelmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakadar etüt geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Panik pas sebebiyle kucakerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı rast iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde acil çıkış bünyelabilir.

Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelime konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak rahatsızlık ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Yapılan araştırmalar, yangın Yangın Çıkış Kapısı başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gine yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla strüktürların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece dokumalardan çıkış imkânsız olabilir. En güzel almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha zayıf malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı bâtınin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut henüz nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Mimariların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına mezuniyet verilmektedir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this page